Het opsturen van pakketjes voor je webshop uitbesteden

Beheer je zelf een webshop en verstuur je ook de pakketjes zelf? Op dit gebied kun je eventueel veel besparen. Niet alleen qua geld maar ook tijd. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dit logistieke proces op een grote schaal uitvoeren en het daardoor vaak goedkoper kunnen doen. Er zitten bovendien veel meer voordelen aan het uitbesteden van de distributie van pakketjes voor je webshop. We vertellen je graag wat meer over fulfilment en hoe het precies werkt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten, wat gaat het me kosten en wat gaat het me opleveren?

De voordelen van fulfilment

Het verzenden van pakketjes en het afhandelen van retouren voor je webshop kan veel tijd in beslag nemen. Deze tijd kan je beter besteden aan iets anders, zoals marketing of inkoop bijvoorbeeld. Als je ervoor kiest om een vaste partner in te schakelen voor het verzenden van de pakketjes kan je je weer echt richten op je kernactiviteiten. Een groot voordeel is ook dat je een stuk betere service weet te bieden. De logistieke partner is namelijk dagelijks bezig met het verzenden van pakketjes waardoor je nooit vertraging oploopt op dit gebied, alles wordt snel en overzichtelijk geregeld. Een groot voordeel is ook dat je je voorraad bij de logistieke partij kwijt. Daardoor kan je weer besparen op eventuele huisvestingskosten. Een ander belangrijk voordeel is de schaalbaarheid, het maakt niet uit of je weinig of veel pakketjes zijn, de logistieke partij kan zich hierop aanpassen.

 

koerier

Hoe werkt fulfilment precies

Zoals we al even genoemd hebben, kan je een hoop tijd besparen als je voor kiest om de distributie van pakketjes uit te besteden aan een fulfilment partij. Er zijn echter nog meer voordelen als u kiest voor vaste fulfilment partner waar je je hele voorraad kunt neerleggen. Zodra je een bestelling hebt, krijgt de logistieke partner ook een mailtje waarin staat wat er gestuurd moet worden. De partij gaat het pakketje vervolgens inpakken en opsturen naar je klant wordt afgezien van het doorsturen van een mailtje, hoef je hier dus niet goed te doen.Een leuke bijkomstigheid is dat het fulfilment bedrijf ook de retouren van je webshop kan afhandelen. Dit is voor veel webshop eigenaren een grote ergernis omdat er veel werk aan vast kleeft daar weinig aan verdiend wordt. Natuurlijk moet het wel goed uitgevoerd worden om de servers overhouden. Het uitbesteden aan een fulfilment partij kan ook daarom een goede oplossing zijn.

koerier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 15 =